Welke vormen van uitvaart zijn er?

Vele soorten uitvaarten

Wellicht ziet u karakteristieke overlappingen binnen diverse type uitvaarten terug. U herkent fragmenten van de overledene binnen de verschillende soorten uitvaart thema’s. Zo was de overledene bijvoorbeeld zowel klassiek van aard, maar ook sportief en met een groot hart voor het milieu en duurzaamheid. Het is aan de nabestaanden om een mooie, passende selectie van elementen samen te stellen uit verschillende inspiratie-thema’s, of een geheel eigen inbreng te combineren.

Niets staat vast: u bepaalt welke waardes en invulling u wenst mee te geven aan de begrafenis of crematie. Uitvaartondernemers vertalen uw wensen en die van de overledene naar een prachtige, passende afscheidsceremonie, precies zoals u de overledene kent.

Uitvaart kind

Het overlijden van een kind is bijzonder verdrietig en pijnlijk. Als ouders wil je je kind, ook op het laatste moment, het allerbeste meegeven, koesteren en liefhebben. Een liefdevol afscheid hoort daar bij. Uitvaartondernemers zijn er voor u, op het allermoeilijkste moment. Integer en ondersteunend zullen zij, samen met u, de uitvaart van uw kind zo liefdevol en mooi mogelijk gestalte geven. Precies in de juiste toon en sfeer, waarbij u uw kind recht doet. Het mag licht. Het mag speels. Het mag dankbaar. Maar niets moet. Zolang u maar als ouders uw kind het afscheid biedt wat echt past. Samen dragen wij hier zorg voor.

Basis uitvaart

De basis uitvaart is er voor het geval van onderverzekering bijvoorbeeld, maar ook voor diegenen die niet bijzonder veel waarde hechtten aan een begrafenis of crematie tijdens het leven. De focus lag op het hier en nu; niet op het laatste afscheid. Via de basis uitvaart kan de overledene een waardige laatste afscheidsceremonie ontvangen, op enigszins sobere maar nette basis. Ook dit is goed. Zolang het maar past bij de overledene.

De verschillende soorten religieuze uitvaarten

Was de overledene gelovig? Wanneer u al dan niet samen met de overledene eenzelfde religieuze achtergrond deelde, zult u waarschijnlijk goed op de hoogte zijn van ceremoniële invullingen en plechtigheden rondom het laatste afscheid. Uitvaartondernemers kunnen u hierbij goed ondersteunen, vanuit expertise, betrokkenheid en vakkennis. Op deze wijze wordt een religieuze uitvaart nauwlettend georganiseerd, precies zoals u dit wenst. En hebt u advies nodig over de precieze invulling van de uitvaart, ook dan kunt u vertrouwen op de expertise van erkende uitvaartondernemingen.

Hier treft u enkele voorbeelden hoe diverse soorten religieuze uitvaarten doorgaans verlopen.