Het toepassen van hypnotherapie bij rouwverwerking

Bij rouwverwerking krijg je veel om over na te denken, vaak stop je diepere gevoelens ver weg en die blijven je dan ook lang in de weg zitten. Door hypnotherapie kun je deze gevoelens en emoties op een gecontroleerde manier bereiken en een plek geven. Zeker belangrijk als je niet verder komt en je daardoor emotioneel instabiel bent. Waarbij je zelf de controle hebt.

Hypnotherapie is anders dan je misschien denkt bijzonder bereikbaar en absoluut niet zweverig, je gaat echt aan de slag met je diepere gevoelens.

Je hebt het helemaal zelf in de hand

Hoe rouwverwerking verloopt verschilt per persoon. De een heeft moeite en komt niet verder en de ander lijkt er zo doorheen te lopen, wat vaak niet het geval is. Op welke manier je ook rouwt het is altijd goed om rouw de ruimte te geven maar ook te herkennen. Als dit niet lukt of je hebt het gevoel dat je vastloopt is het verstandig om daarmee aan de slag te gaan, je bent niet de enige!
Een manier om rouw te verwerken is met hypnotherapie! Waarbij je zelf de controle hebt maar toch kennis maakt met je diepere gevoel en emotie. Deze heb je meestal onbewust!

Kom dichterbij je emoties en gevoel

Dichterbij je gevoel en emotie komen is heel persoonlijk, confronterend en onwerkelijk. De reactie van de meeste mensen is dan ook dat ze opgelucht zijn als het loskomt en de ruimte neemt. Je tilt het toch elke dag mee bij wat je doet en wat je denkt. Daarom is het goed om op een goede en vooral vertrouwde manier kennis te maken met je gevoel, er is geen goed of fout. Meer weten over hypnotherapie? Op de website van Academie Hypnos lees je alles over het toepassen van deze therapie.

Leer je gevoel een plek geven

Door je gevoel te leren voelen, begrijpen en de ruimte te geven kun je het ook een plek geven. Dat je emotie hebt is prachtig, het weerspiegeld hoe zeer je een ander mist en wat het met je doet. Maar het maakt je ook sterker dan je misschien denkt te zijn.
Wil je ook dichterbij je gevoel komen en leren voelen, dan is hypnotherapie absoluut een aanrader en laagdrempelige manier om verder te komen met je leven!