Tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Het is geen populair onderwerp, maar toch kan het verstandig zijn om op tijd over een uitvaartverzekering na te denken. Met een uitvaartverzekering verzeker je de kosten van jouw uitvaart. Dit heeft eigenlijk 2 voorrdelen:

Nabestaanden komen niet voor onverwacht hoge kosten te staan als jij er niet meer bent
Deze kosten kunnen oplopen tot wel €10.000
Met een naturapolis kan je de invulling van jouw uitvaart al grotendeels invullen. Zo belast je jouw nabestaanden niet met moeilijke keuzes wanneer jij komt te overlijden

Wat betreft de verzekering voor jouw uitvaart heb je in grote lijnen 2 opties: de natura- en de kapitaalverzekering.

De naturapolis
Kies je voor natura? Dan keert de verzekeraar een pakket aan diensten uit wanneer jij komt te overlijden. Denk aan een kist, een rouwauto, kaarten, koffie, huur locatie, enz. Het grote voordeel hiervan is dat de nabestaanden zich nauwelijks nog bezig hoeven te houden met de invulling van de uitvaart. Dit heb jij grotendeels al bedacht.

De kapitaalpolis
De tegenhanger van de naturaverzekering is de kapitaalverzekering. Bij deze variant keert de verzekeraar een vooraf gekozen bedrag uit wanneer jij komt te overlijden. Dit kan bijvoorbeeld €5.000 of €10.000 zijn. Met dit geld kunnen jouw nabestaanden de uitvaart bekostigen. Zij kunnen dit dan naar eigen inzicht doen.

Tussenoplossing: de cobinatie-verkekering
Wil je jouw nabestaanden niet opzadelen met moeilijke keuzes rondom jouw uitvaart? Maar gun je hen tegelijkertijd wel wat vrije invulling? Dan is een combinatieverzekering wellicht een optie voor jou. Bij deze variant wordt de uitvaart verzorgd door de uitvaartverzorger, maar wordt er ook een geldbedrag uitgekeerd. Dit geldbedrag kunnen nabestaanden dan naar eigen inzicht invullen (dit kan zijn aan de uitvaart, maar als er geld over is kan dit ook naar een goed doel).

3 tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Overweeg jij het afsluiten van een uitvaartverzekering? Hieronder vind je 3 tips:

Lees je goed in
De uitvaartverzekering is best wel een complex product. Bovendien sluit je het maar één keer in je leven af. Maak er dus de tijd voor, en sluit niet zomaar wat af. Overleg met familie en neem eventueel contact op met een expert of aanbieder
Sluit de polis op tijd af
Doorgaans is het verstandig om niet al te lang te wachten met het afsluiten van een verzekering. Hoe ouder je wordt, des te hoger de premie wordt. Op jonge leeftijd profiteer je vaak nog van een lage premie
Verzekeringen vergelijken
De laatste tip is om altijd de actuele polissen goed met elkaar te vergelijken. Dankzij uitvaartverzekeringzoeken.nl vind je snel & eenvoudig een betaalbare uitvaartverzekering die ook nog eens past bij jouw wensen!

Dit artikel is geplaatst door (info40), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.