Een uitvaartverzorger kiezen: waar kun je op letten?

Na het overlijden van een geliefde is de eerste stap het bellen van een huisarts. Daarna is het mogelijk om een uitvaartverzorger te bellen. Een uitvaartverzorger is niet verplicht maar komt wel van pas in de meeste gevallen. De uitvaartverzorger neemt alle moeilijke en praktische zaken uit handen. Op deze manier kun jij je richten op het afscheid zelf en dit is wel zo fijn. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van de juiste uitvaartondernemer? Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

Waarop moet je letten bij het inschakelen van een uitvaartondernemer?

Het inschakelen van een uitvaartondernemer is niet verplicht, maar het kan wel goed van pas komen. Bij het regelen van een uitvaart komt er ontzettend veel op je af: het regelen van rouwkaarten, een advertentie in de krant, een afscheidsdienst samenstellen en je moet zorgen voor koffie en thee. Zo zijn er nog veel meer zaken die geregeld moeten worden waar je misschien niet meteen aan denkt. Een uitvaartondernemer zorgt ervoor dat deze dingen geregeld worden, zodat jij je kunt richten op het afscheid. Bij het kiezen van een uitvaartverzorger kun je letten op de volgende dingen:

  • Juiste klik is belangrijk. Je moet jezelf op je gemak voelen en alles durven vragen. Je werkt nauw samen, dus het is belangrijk dat je goed met die persoon overweg kan.
  • Soms zitten er beperkingen aan de uitvaartverzekering. In de meeste gevallen heb je vrije keuze.
  • Je kunt ook afspraken maken over het aantal contactmomenten. Wil je persoonlijk of telefonisch contact? Deze keuze is geheel aan jou.
  • Het kan ook zo zijn dat je specifieke wensen hebt voor een uniek afscheid. Dit kun je altijd aangeven bij de uitvaartverzorger. Die zal dan kijken wat er allemaal mogelijk is.

Heb je hulp nodig met het organiseren van een uitvaart? Deze website helpt je met het vinden van een geschikte uitvaartverzorger. 

Uitvaartverzekering

Vaak sluiten mensen voor zichzelf en de kinderen een uitvaartverzekering af. Dit houdt in dat de kosten van de uitvaart voor een deel worden gedekt door de verzekeraar. Dit is fijn, omdat de kosten flink kunnen oplopen. Niet alle kosten worden vergoed door de verzekeraar, zoals de kosten voor eventuele catering, de kosten voor een rouwboeket of een rouwstoet.